Loading...
Wijkinfo De Groote Wielen2023-03-09T15:06:22+01:00

Unieke wijk: De Groote Wielen

Architectuur, ruimte, natuur en water

De Groote Wielen is in veel opzichte een bijzondere wijk. Kenmerkend is onder andere de ‘watermachine’ die zorgt voor een plas vol leven, waarin je kan zwemmen. De wijk is weliswaar jong, maar in dit gebied leefden in de oertijd allerlei prehistorische dieren waarvan veel botten zijn gevonden in de plas, toen deze uitgegraven werd. De bijzondere opzet van de wijk vraagt om extra aandacht van ons allemaal. Samen houden we de wijk mooi en het water schoon.

Misschien wist je onderstaande al allemaal, misschien ook niet…. Deel de tips gerust met je wijkgenoten. En aangezien wij ook niet alles weten: we houden ons aanbevolen voor nieuwe tips. Onderaan de pagina kun je deze gemakkelijk en snel aan ons doorgeven.

Wist je dit al?

Deel deze handige wijktips met je buurtgenoten

Houd de plas schoon: geen watervogels voeren

De gemeente adviseert bewoners om watervogels (en vissen) NIET te voeren. De dieren hebben zeker in de Groote Wielen genoeg natuurlijk voedsel voorhanden. Bovendien kan brood of ander voer slecht zijn voor hun gezondheid en veel brood(kruimels) worden niet opgegeten, waarna het zetmeel en suiker in het brood voedsel wordt voor algen en bacteriën in het water en daarmee de plas vervuild wordt.

Houd de plas schoon: geen motorboten

Alleen de zeilvereniging heeft ontheffing voor een reddingsboot met brandstofmotor. Alle andere gemotoriseerde vaartuigen op de Groote Wielen plas moeten volledig elektrisch zijn. Brandstofmotoren lekken vervuilende olie en brandstof. Bovendien is de plas te klein om veilig te kunnen varen met sterke brandstofmotoren.

Op DEGROOTEWIELENONLINE.NL vind je meer algemene informatie over de wijk.

Ooit gehoord van de watermachine? Deze mysterieuze machine houdt het water in onze wijk en de plas schoon. Schoon genoeg om in te zwemmen!

Onze wijk heeft ook een wijkraad. Lees hier meer over de wijkraad en wat ze voor je kunnen betekenen.

Tips? Laat het ons weten!

Wat weet jij wel en veel buurtgenoten nog niet? Deel je wijktips met ons! Goede tips plaatsen we op deze pagina!

MIJN WIJKTIP

[contact-form-7 id=”2526″ /]
Ga naar de bovenkant